Jak jsme pekly muffiny (+ recept)

Na schůzce 27. 3. 2014 jsme si upekly čokoládové muffiny. V článku níž si můžete přečíst, jak to dopadlo, podle jakého receptu jsme tvořily a také tam najdete odkaz na fotky z celé schůzky!

Jana and Marky made
Jana and Marky made

..tedy Kačky upekly. Rejže jen tiše přihlížela a tvořila fotodokumentaci. Holky očima přelétly recept a zkušeně do misek začaly odvažovat a odměřovat ingredience, míchat je dohromady a následně plnit košíčky. Až na mírný nedostatek vah, odměrek a košíčků vše probíhalo bez problémů a v klubovně po holkách dokonce nezůstala žádná velká spoušť!

A výsledek? Výborné vláčné muffiny s čokoládou, která uvnitř netvrdne, takže se jen rozplývají na jazyku. Jen byly hodně mastné, příště použijeme méně oleje. Také nám muffiny moc nevyskočily, ale to by nejspíš spravilo větší množství prášku do pečiva. Protože je ještě téměř zima, obsahovaly naše mufínky víceméně zimní ingredience (mandle a semínka), ale k čokoládě se hodí výborně například kyselejší ovoce – maliny, nebo borůvky, a tak se nebojte a když je budete mít, do muffinů je přimíchejte!

Fotky ze schůzky naleznete zde.

A podle jakého receptu holky pekly?

Polohrubá mouka 220 g
Krupicový cukr 100 g
Olej 130 ml
Kefírové mléko 170 ml
Vejce 2 ks
Kakao 2 lžíce
Čokoláda na vaření 100 g
Kypřící prášek 2 lžičky
Podle chuti lze přidat oříšky, mandle, borůvky (či jiné ovoce), skořici…
  • Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
  • Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.
  • Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky.
  • Čokoládu nasekáme na kousky a 3/4 vmícháme do těsta.
  • Košíčky nebo silikonové formičky naplníme max. 1 cm od vrchního kraje, muffiny by měly vyskočit.
  • Pečeme 20-30 min – kontrolujeme pomocí špejle (muffiny jsou hotové, když se na špejli nelepí těsto).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.