KRABICE OD BOT – charitativní akce

V rámci celého roku se zapojujeme do různých dobročinných aktivit, jako je např. prodej kytiček během Dne proti rakovině. Před letošními Vánocemi jsme se rozhodli, že se zapojíme do dobročinné sbírky Krabice od bot.

O co se jedná?
Sbírka pořádaná Českou církví evangelickou je určená pro pomoc dětem z nízkopříjmých rodin (např. děti rodičů samoživitelů nebo děti z vyloučených lokalit). Naším úkolem je vytvořit dárek – krabici od bot – který takovéto dítě dostane o Vánocích pod stromeček. Může se stát, že se bude jednat o jediný dárek, které takovéto dítě dostane.

Jak to bude probíhat?
Na schůzce 23. 11. jsme si rozdělili, kdo chystá jaký dárek. Každá družina vytváří jednu krabici (rozpis níže). Ve středu 30.11. se sejdeme na schůzce, krabice společně zabalíme a odneseme na sběrné místo.

Gumišé: dívka (7-8 let)
Příšmaf: holka (13-14 let)
Strigy: holka (15-17 let)
Vedení: kluk (7-8 let)+ zajistí krabice, balící papír, fixy, samolepky a donese ke každé krabici něco

Co do krabice dát? A kolik?
Není třeba vymýšlet zbytečné složitosti – vyberte něco, co by udělalo radost např. vám ve věku obdarovávaného. Nemusíte utrácet velké množství peněz, drobnost, hračka nebo i nějaké sladkosti udělají radost. Dále se také hodí tužky, bloky, školní a výtvarné potřeby nebo knížky. Důležité je, aby se jednalo o nepožkozené a nepoužívané předměty v originálním balení (má li to balení). Tvoříte jednu krabici ve více lidech – když každý donese něco, bude toho dost. Pokud si stále nevíte rady, zde jsou možné nápady přímo od organizátorů sbírky: https://www.krabiceodbot.cz/o-projektu/tipy-na-darky/

Děkujeme!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.